Vanliga frågor

Förlossningsförberedande kurs

Vad lär man sig på förlossningsförberedande kurs?
Vi kommer att lära oss om födandets fysiologi, förlossningens faser, övningar för en aktiv förlossning, hantering av smärta och hur man hanterar rädslor. Även amning och den första tiden med spädbarn kommer att diskuteras.

Vad kostar den förlossningsförberedande kursen?
Kursen kostar 1190 kr per par och 850 kr för ensamstående. Priset inkluderar båda kurstillfällena och den är berättigad för friskvårdsbidrag.

Var och när kommer kursen att äga rum?
Kursen kommer att hållas på Mölnlycke kulturhus vid Biblioteksgatan 2, 435 30 Mölnlycke. Två efterföljande kurstillfällen är planerade, den 22 februari och 29 februari kl. 18-19:30 samt den 9 april och 16 april kl. 18-19:30.

Hur bokar vi vår plats för kursen?
För att boka er plats, fyll i kontaktformuläret som finns nedanför kursinformationen.

Går det att delta om något av de planerade datumen inte passar?
Om något av de planerade datumen eller tiderna inte passar, vänligen kontakta Fanny så försöker vi hitta ett annat tillfälle som passar.

Doula

Vad är en doula?
En doula är en erfaren person inom graviditet och förlossning som ger kontinuerligt och emotionellt stöd, utan medicinskt ansvar.

Vad ingår i doulauppdraget?
Doulauppdraget inkluderar 2 förträffar, ca 4 veckors jourberedskap, stöd under förlossningen, efterträff med amningsrådgivning, telefonkontakt under graviditeten och möjlighet att låna bra grejer att ha på förlossningen.

Hur mycket kostar doulauppdraget?
Priset för doulauppdraget är 14 995 kr och inkluderar bland annat 2 förträffar, upp till 5 veckors jourberedskap, stöd under förlossningen, efterträff med amningsrådgivning, och telefonkontakt under graviditeten.

Hur kan friskvårdsbidrag användas i samband med doulauppdraget?
Friskvårdsbidraget kan användas för att täcka en del av kostnaden för doulauppdraget, den del som innebär förlossningsförberedelser. Kvitto erhålls som köparen lämnar till sin arbetsgivare.

Vad visar forskning om att ha en doula med vid sin förlossning?
Forskning visar att föräldrar som har haft en doula är mer delaktiga och nöjda med sin förlossningsupplevelse, samtidigt som antalet kejsarsnitt, förlossningens längd, behovet av medicinsk smärtlindring och önskemål om ryggbedövning minskar.

Billingsmetoden

Vad är Billingsmetoden och hur används den?
Billingsmetoden är en naturlig preventivmetod som ger kvinnan kontroll över sin fertilitet. För att kunna använda metoden självständigt behövs handledning av en certifierad Billingsmetoden-handledare.

Vad är syftet med att lära sig Billingsmetoden?
Syftet med att lära sig Billingsmetoden är att ge dig kunskap om din menscykel för att antingen uppnå eller undvika graviditet, samt förstå hur hormonerna påverkar ditt välmående och din kropp.

Vad innebär handledning i Billingsmetoden?
Handledning innebär digitala eller fysiska möten för att lära sig korrekt kartläggning av sin menscykeln. Handledning brukar innebära 2-3 träffar och däremellan rådgivning på telefon. Handledningen pågår i cirka 3-6 månader innan du lärt dig att kartlägga självständigt.

Vad kostar handledning i fertilitetsförståelse?
Boka en första handledning av Billingsmetoden för 650 kr, därefter kostar uppföljande tillfällen 650 kr/styck.

Var kan jag få tag i handboken om Billingsmetoden?
Handboken om Billingsmetoden finns att låna på bibliotek eller köpa på exempelvis Adlibris. Det är viktigt att ha läst den innan första mötet för att förstå kartläggningen.

Hur gör jag en intresseanmälan för handledning i Billingsmetoden?
Fyll i formuläret nedanför handledningsinformationen för att skicka en intresseanmälan. Efter att meddelandet skickats kommer Fanny att kontakta dig för att boka en första träff.

Scroll to Top