Välkommen att vara med

Aktuella kurser

Förlossningsförberedande kurs


En kurs att stärkas av

Min förlossningsförberedande kurs tar dig och din partner från känslan “var ska vi börja läsa på i denna djungel?” till känslan “wow, vilket team vi är, nu kör vi!”.
Min erfarenhet säger att goda förberedelser ihop med sin partner eller stödperson inför födseln skyddar upplevelsen och stärker den födande. En förlossningsförberedande kurs hos mig ger er en heltäckande bild av förlossningen och den första tiden efter. Mitt mål är att ni ska känna er redo, peppade och trygga innan förlossningen kickar igång och fira ert barns födelsedag på allra bästa sätt. Att gå en kurs för att förbereda sig OCH få träna praktiskt inför förlossningen ökar chanserna för en positiv förlossningsupplevelse och skapar trygghet, vilket i sig minskar rädsla och smärta. Kursen är för er som väntar barn och har passerat gravidvecka 27.

Det finns lika många sätt att föda barn som det finns kvinnor, jag vill hjälpa dig att hitta ditt sätt


  • Födandets fysiologi
  • Förlossningens faser – exempelvis “när ska jag åka in?”
  • Träna på övningar för en aktiv förlossning
  • Simulera TENS/lustgas
  • Att hantera smärta – övningar och samtal
  • Tala om rädslor
  • Amning – den första tiden

Detta är ett urval över vad vi kommer att jobba med under kursens två tillfällen. Ni får mest ut av kursen om ni kommer tillsammans, både du som ska föda och din stödperson – partner, syster, vän eller vem som än ska få äran att vara med på födelsedagen.

Läs vad tidigare kursdeltagare har sagt om kursen längre ner på sidan!


Plats och rum

SOMMARSPECIAL: Ett längre tillfälle för både teoretisk och praktisk profylax. Fika erbjuds.

Vi träffas vid två efterföljande tillfällen på Mölnlycke kulturhus på andra våningen (ovanför caféet). För er Göteborgare så går buss x4 till Hulebäcksskolans busstation, ca 15 minuter från Korsvägen i Göteborg.

I kursen möts vi tillsammans med andra blivande föräldrar, en fin chans att dela erfarenhet och tankar, och kanske ett tillfälle för att knyta nya kontakter att dela spädbarnstidens galenskaper med.

Adress: Biblioteksgatan 2, 435 30 Mölnlycke


Kostnad

Pris för SOMMARSPECIAL 25 juli: 1495:-/par.

Pris för hela kursen på två kurstillfällen:
1190:- /par.
Som ensamstående betalar du 850 :-

KURSEN ÄR BERÄTTIGAD FÖR FRISKVÅRDSBIDRAG. Ni har rätt att använda friskvårdsbidraget för att betala kursavgiften.

Avbokningspolicy

  • Full återbetalning: Om du avbokar minst 4 veckor före kursstart.
  • 50% återbetalning: Om du avbokar 2-4 veckor före kursstart.
  • Ingen återbetalning: Om du avbokar mindre än 2 veckor före kursstart. Vid specialfall, ex. sjukdom, skickas kursmaterial till er och jag erbjuder online-uppföljning.

Kommande tillfälle

Om något datum eller tid inte funkar för dig – hör av dig så hittar vi ett tillfälle där ni kan gå.

Boka er plats genom att fylla i kontaktformuläret här nedanför

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Jag kommer att skicka ytterligare information om kursen på den email du anger här
Mail från mig kan råka hamna i skräpposten, så håll gärna utkik där. Lämna telefonnummer så kan jag skriva ett sms ifall jag misstänker att du inte sett mitt mail.
Vi vill boka plats på följande kursdatum:
En kurs där ni lär er massor av nyttigt inför förlossningen och får träna praktiskt på övningar och smärtlindring. Notera att priset för denna halvdagskurs ligger på 1495:- Använd gärna friskvårdsbidraget.
Sanna Bäckström
Sanna Bäckström
2024-05-19
Fanny har hjälp oss lämna oro bakom oss och fått oss peppade inför vår första förlossning! Kurstillfällena i hennes förlossningsförberedande kurs var i liten grupp där man verkligen kände sig välkommen, det fanns utrymme för alla typer av frågor och funderingar. Kan varmt rekommendera denna kurs!
Kreshnik
Kreshnik
2024-05-15
Vi anlitade Fanny som doula inför födseln av vårt första barn. Som person är hon väldigt lugn och mycket trevlig. Som doula är hon väldigt kunnig och flexibel i sin roll, beroende på situationen och klientens önskemål. Som partner var jag osäker på att anlita en doula. Men nu i efterhand är jag nöjd med beslutet. Vi hade två förberedande träffar som jag tyckte gav god information och verktyg att ha inför förlossningen. Själva förlossningen var lång och det var då värdefullt att kunna avlastas av Fanny då och då. Fanny var också duktig på att ge oss plats att äga vår egna förlossning. Slutligen var det väldigt värdefullt att Fanny kunde dokumentera vår förlossning och föreviga ögonblicket 💙
Josefina Halling
Josefina Halling
2024-04-26
Min man och jag gick Fannys kurs i våras inför vårt första barn och det var guld värt! Fanny är så kunnig och brinner verkligen för detta, vilket gjorde att det var väldigt lätt att ta till sig. Väldigt användbar kurs och vi kan rekommendera den starkt!
Hugo Wendel
Hugo Wendel
2024-04-12
Jag och min sambo gick kurs en månad innan förlossningen av vår dotter och vi var i så goda händer! Fanny vet vad hon pratar om och gav väldigt goda råd och hjälp i både teori och praktik! Kan varmt rekommendera.

Vad kostar det?

Alla mina priser hittar du i min prislista.

Har du frågor?

Spana in min FAQ med vanliga frågor och svar.

Scroll to Top